//Apel de proiecte destinat misiunilor de economie sociala

Apel de proiecte destinat misiunilor de economie sociala

Comisia Europeana a lansat  European Social Economy Regions Pilot (ESER) in februarie 2018 in vederea cresterii constientizarii si construirii de retele de stakeholderi in domeniul economiei sociale la nivel local si regional. Initiativa de success a atras mai mult de 80 de regiuni si orase care au participat la editiile ESER din 2018 si 2019.

Comisia a lansat apelul de proiecte destinat misiunilor de economie sociala, administrat de  Executive Agency for Small and Medium-sized Enterprises (EASME). Bugetul total pentru cofinantare este estimat la 400.000 de euro cu un maximum per proiect de 50.000 de euro.  EASME intentioneaza sa finanteze 8 propuneri (2 propuneri per prioritate/tema).

Obiectivul general al apelului este de a sustine realizarea unei retele de autoritati locale si regionale care sa contribuie la construirea graduala a unei comunitati de practica in domeniul economiei sociale, crearea de oportunitati si oferirea de stimulente pentru angajarea in colaborarea interregionala si devoltarea de proiecte colaborative intre autoritati locale/regionale si dezvoltarea de proiecte colaborative intre autoritati regionale/locale si stakeholderii economiei sociale.

Prioritatile apelului sunt:

  • Achizitii publice socially responsible,
  • Cadrul educational pentru economia sociala,
  • Abordarea somajului regional/local via modelul economiei sociale,
  • Clusterele de economie sociala.

Mai multe detalii regasiti aici.

Termen limita pentru depunerea proiectelor: 26 Septembrie 2019, h 17:00 (Brussels time).

Sursa: https://ec.europa.eu/easme/en/section/cosme

2019-07-15T16:14:39+00:00