//S-a lansat programul de granturi Raiffeisen Comunități, ediția 2019

S-a lansat programul de granturi Raiffeisen Comunități, ediția 2019

Prin intermediul acestui program se căută proiecte de responsabilitate socială din domeniul educației non-formale (educație financiară, antreprenorială, civică și profesională), iar la finalul concursului, vor fi susținute 10 proiecte prin finanțări nerambursabile, în valoare de câte 50.000 lei fiecare.

Programul se adresează ONG-urilor de dimensiuni mici și medii și instituțiilor de învățământ din România, care au minimum doi ani de funcționare, un mecanism de raportare transparentă a rezultatelor și experiență în proiecte similare. Proiectele înscrise în program trebuie să se desfășoare pe o perioadă cuprinsă între patru și doisprezece luni, iar rezultatele estimate să fie măsurabile și să aducă schimbări pozitive în comunitățile în care sunt implementate. De asemenea, documentele organizației/instituției trebuie să fie complete și autentice.

Suma solicitată de participant pentru finanțarea unui proiect va fi de 50.000 lei, la care se va adăuga o contribuție proprie (din surse proprii sau alte finanțări) de cel puțin 20% din valoarea întregului proiect. Nu se acceptă investițiile în sedii sau construcții, nici costurile de chirie pentru sediul organizației sau instituției participante.

Programul de granturi se va desfășura în perioada 1 iulie – 1 octombrie 2019, inclusiv, în patru etape:

  • Etapa I1 iulie – 1 august 2019(până la ora 17:00, inclusiv) – depunerea propunerilor de proiect.
  • Etapa a II-a: 2 august – 22 august 2019 – verificarea, de către Asociația pentru Relații Comunitare, a eligibilității proiectelor înscrise, respectiv dacă organizația sau instituția care participă în program îndeplinește criteriile de eligibilitate și dacă au fost furnizate toate informațiile solicitate prin intermediul formularului de înscriere.
  • Etapa a III-a: 23 august – 19 septembrie 2019– evaluarea internă a proiectelor eligibile, de către voluntarii Raiffeisen Bank, pe baza criteriilor de evaluare. În urma evaluarii, 20 de proiecte vor fi selectate pentru etapa finală.
  • Etapa a IV-a: 23–27 septembrie 2019– jurizarea externă a celor 20 de proiecte finaliste, care vor trebui susținute de participanți în fața unui juriu format din specialiști cu experiență în implementarea de proiecte și programe din domeniul educației.

Finaliștii vor fi invitați să-și susțină proiectele, cu detalii și exemple concrete, în fața unei comisii de jurizare. Dintre cele 20 de proiecte finaliste, juriul va selecta maximum 10 proiecte pentru finanțare.

Proiectele pot fi înscrise în perioada 1 iulie – 1 august, la https://raiffeisencomunitati.ro/grantwizard/granturi.

Lista proiectelor desemnate câștigătoare va fi anunțată la 1 octombrie 2019.

Pe site găsiți formularul de înscriere și regulamentul de participare, care conține detalii despre procesul de înscriere, criteriile de eligibilitate și cele de evaluare a proiectelor.

Pentru întrebări despre participarea la acest program, puteți trimite un e-mail la raiffeisen.comunitati@raiffeisen.ro.

Sursa: https://raiffeisencomunitati.ro/2019/07/01/am-lansat-programul-de-granturi-raiffeisen-comunitati-editia-2019/?fbclid=IwAR0OlJrjdTN4MvGJZIgYohla4OzhTsXU2vKMiRC2jbzf5a_LSI8v0QeVFBI

2019-07-15T16:14:28+00:00