//Primele operatiuni de sprijin a microfinantarii in Romania prin initiativa EaSI

Primele operatiuni de sprijin a microfinantarii in Romania prin initiativa EaSI

Doua institutii de microfinantare din Romania vor avea capacitate sporita sa acorde microcredite pentru afacerile mici, multumita suportului financiar al programului Capacity Building Investments Window of EaSI (Programme for Employment and Social Innovation).

Patria Credit va primi un credit de 10 milioane pentru a-si creste portofoliul vizand clientii vulnerabili, exclusi din sectorul financiar formal, iar OMRO Romania va primi 6,5 milioane de euro pentru a achizitiona si implementa noi solutii IT care sa cresca eficienta si sa intareasca analiza de risc a creditului.

Comisarul European pentru Ocupare, Afaceri Sociale, Competente si Mobilitatea Fortei de Munca, Marianne Thyssen a declarat: “Sunt incantata de semnarea acestor prime acorduri in Romania. Suportul UE va permite Patria Credit si OMRO Romania sa isi sporeasca capacitatea de a oferi mcirofinantare catre microantreprenori, inclusiv persoane vulnerabile, care intampina dificultati in accesarea finantarii. Este o investitie importanta intr-o Europa mai inclusiva.

Programul (EaSI) are drept scop:

  • Rata inalta de angajare,
  • Protectie sociala adecvata,
  • Lupta impotriva excluziunii sociale si a saraciei,
  • Imbunatatirea conditiilor de munca.

Schema a fost adoptata in iunie 2015 si este finantata de Comisia Europeana si administrata de Fondul European de Investitii. Ofera suport intermediarilor financiari care ofera microcredite catre antreprenori sau finantari intreprinderilor sociale care nu ar obtine altfel finantare datorita conditiilor de risc.

Sursa: https://ec.europa.eu/social/main.jsp?langId=en&catId=89&furtherNews=yes&newsId=9403

 

2019-07-15T15:30:59+00:00