//CONFERINȚĂ DE DEZBATERE A PROPUNERII DE POLITICĂ PUBLICĂ 11-12 iunie 2019

CONFERINȚĂ DE DEZBATERE A PROPUNERII DE POLITICĂ PUBLICĂ 11-12 iunie 2019

Centrul de Dezvoltare Socială T&CO organizează, în perioada 11-12 iunie 2019, la Hotel Minerva, din  București, în cadrul proiectului PRO-PACT – Promovarea ONG-urilor și partenerilor sociali prin advocacy, capacitare și training, cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, Conferința Națională – OCUPAREA PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI – UN RĂSPUNS LA DEFICITUL FORȚEI DE MUNCĂ. 

În contextul în care România se confruntă cu un deficit de forță de muncă, iar pe de altă parte are cea mai mică rată de angajare a persoanelor cu dizabilități din Uniunea Europeană, ne întrebăm ce soluții ar trebui să adoptăm pentru a corela interesele persoanelor cu dizabilități greu ocupabile cu cele ale angajatorilor care au nevoie de forță de muncă?! Cum transformăm dizabilitatea în abilitate? Cum putem schimba paradigma din persoană asistată social în persoană care contribuie la viața comunității? Cum ar trebui statul să reinvestească taxa pe dizabilitate pentru a contribui la activarea acestui grup țintă pe piața muncii? Ce servicii de suport ar trebui create în comunitate care să asigure tranziția persoanei cu dizabilități în procesul de calificare și angajare? Care sunt nevoile persoanelor cu dizabilități și cum putem răspunde la la ele în timp real și sustenabil? Ce ar trebui să facem cu toții, pentru a reduce disparitățile sociale și economice între regiunile din România și Uniunea Europeană, între mediul urban și rural, între cei care sunt integrați în comunitate și cei care sunt la periferie?! Întrebări, la care vom încerca să găsim răspunsuri în acest panel de la persoane cu dizabilități, companii, ONG-uri, întreprinderi sociale, autorități și mediu academic.

Invitați: Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Autoritatea Națională pentru Persoane cu Dizabilități, Autoritatea Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, persoane cu dizabilități, ONG-uri, sindicate și patronate, universități și mediul de afaceri.

Vom reveni cu agenda evenimentului si cu mai multe informatii legate de desfășurarea evenimentului.

2019-04-24T06:57:44+00:00