//Conferinta internationala EASPD 2019 “Investind în servicii sociale, investim în oameni”

Conferinta internationala EASPD 2019 “Investind în servicii sociale, investim în oameni”

În contextul deținerii de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, în perioada 16-17 mai 2019, la Bucuresti se va desfasura Conferința internațională “Investind în servicii sociale, investim în oameni”. Evenimentul este organizat de Asociația Europeană a Prestatorilor de Servicii pentru Persoane cu Dizabilități EASPD, Federatia Dizabnet, FONSS si FDSC.

Asociația Europeană a Prestatorilor de Servicii pentru Persoane cu Dizabilități (EASPD) reprezintă interesele a peste 17.000 de furnizori de servicii de asistență socială și de suport pentru persoane cu dizabilități din 34 de țări europene.

Federația Dizabnet reprezintă rețeaua prestatorilor de servicii pentru persoane cu dizabilități cu 112 membri în România și Republica Moldova.

FONSS este o federație românească cu 35 de membri furnizori de servicii sociale, ce are ca scop sprijinirea dezvoltării ONG-urilor ce acționează în domeniul serviciilor sociale.

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) are ca misiune dezvoltarea capacității organizațiilor societății civile din România de a acționa eficient în beneficiul comunităților lor, prin mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu de funcţionare favorabil și întărirea cooperării cu celelalte sectoare.

Organizată în comun de către cele patru organizații, conferința europeană privind finanțarea serviciilor sociale va oferi celor 250 de invitați oportunitatea de a obține cunoștințe practice și teoretice cu privire la varietatea modelelor eficiente de finanțare a serviciilor sociale din întreaga Europă. Totodată, ea reprezintă o bună ocazie de a privi comparativ gradul de adecvare a politicilor naționale cu bunele practici europene în dezvoltarea unor servicii de calitate, respectând principiile Pilonului European al Drepturilor Sociale și prevederile Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități.

Sursa: FONSS

2019-04-23T08:05:06+00:00